Spelmassage

Spelmassage is op een veilige en ontspannen manier allerlei oefeningen doen die op verschillende vlakken goed zijn voor baby’s. Het is een combinatie van massage, baby-gym en yoga-oefeningen. Met aangereikte houdingen, technieken, liedjes en rijmpjes zullen ouder en baby zich vertrouwd gaan voelen met elkaar en de onderlinge band zal hierdoor versterken. Elke baby heeft van nature drang tot bewegen, behoefte aan contact en geborgenheid. Het speelse karakter van deze oefeningen draagt hieraan bij. Met spelmassage wordt het lichaamsbesef van je baby vergroot, maar het is ook ontspannend en de spieren en gewrichten worden soepel gehouden.
Spelmassage is het spelenderwijs masseren van je baby, die hier erg van geniet en zeker als er gebruik wordt gemaakt van liedjes en rijmpjes. Liedjes en rijmpjes zorgen er ook voor dat de baby zijn aandacht bij jou houdt. Tal van experimenten hebben uitgewezen dat kinderen gemakkelijker en sneller gaan praten als er veel voor ze gezongen of tegen ze gesproken wordt. Spelmassage kun je gewoon met de kleertjes aan doen.

Spelmassage is geschikt voor baby’s vanaf vier maanden oud tot ze ongeveer gaan lopen. Tijdens de cursus leer je verschillende liedjes en rijmpjes, je hoeft niet over goede zangkwaliteiten te beschikken. Daarnaast komen er acht massage oefeningen aan bod, deze kunnen gewoon met de kleertjes aan toegepast worden, we gebruiken dan ook geen massage olie.

De cursussen worden gegeven in de eigen praktijkruimte in Rossum, bij ‘Verloskundigenpraktijk De BetuweWaard’ in Waardenburg en bij ‘Natus Kraamzorg’ in Hurwenen. De spelmassage vindt plaats op de grond, zittend op kussens met de baby tussen de benen. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een pop om de technieken voor te doen.

Een cursus spelmassage bestaat uit vier lessen van ongeveer één uur. In totaal leer je 23 basisoefeningen, 17 liedjes en rijmpjes waarbij massage onderdeel is van het liedje en 8 massage oefeningen. De lessen worden gegeven in groepsverband, met maximaal zes ouders.

Bij een cursus is inbegrepen;

– Cursusboek spelmassage
– Acht liedjes
– Knuffel – Bram ’t Lam
– Koffie/thee met iets lekkers

De kosten voor een cursus spelmassage bedragen €75,-

Cursusdata

Mocht je interesse hebben in een cursus babymassage of spelmassage, neem dan even contact op. Er kan dan samen worden gekeken naar de mogelijkheden met inachtneming van de huidige Corona maatregelen.

Contact

De Briljant
Praktijk voor ouder & kind

0418-519314
06-28461117
info@debriljant.nl

Cursuslocatie De Briljant
Praktijk voor ouder & kind
Burgemeester van Randwijckstraat 90A
5328 AV  Rossum

Cursuslocatie Verloskundigenpraktijk
De BetuweWaard
Steenweg 54
4181 AM  Waardenburg

Cursuslocatie Natus Kraamzorg
Waaldijk 67
5327 AB  Hurwenen