Cursussen

Een cursus babymassage is bedoeld voor baby’s in de leeftijd van minimaal zes weken tot maximaal negen maanden oud. Tijdens de cursus leer je een complete Shantala massage en de extra technieken te geven aan je baby. Daarnaast wordt er iedere les theorie en een thema behandeld. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

De cursussen worden gegeven in de eigen praktijkruimte in Rossum, bij ‘Verloskundigenpraktijk De BetuweWaard’ in Waardenburg of bij ‘Natus Kraamzorg’ in Hurwenen. De ruimte wordt verwarmd tot ongeveer 23 graden, wat een fijne temperatuur is voor de baby, zorg dat je zelf niet te warm gekleed bent. De massage vindt plaats op de grond, zittend op kussens met de baby tussen de benen. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een pop om de massagetechnieken voor te doen.

Een cursus kan zowel individueel als in een groep gevolgd worden, afhankelijk van de voorkeur van de ouder.

Tijdens een groepscursus wordt in kleine groepjes (van maximaal zes ouders) de complete Shantala babymassage en de extra technieken geleerd. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur. De kosten voor een complete groepscursus babymassage bedragen €85,-.

Bij een groepscursus is inbegrepen;

– Massageolie voor tijdens de cursus
– Cursusboek Shantala babymassage
– Flesje massageolie voor thuis
– Koffie/thee met iets lekkers

Tijdens een individuele cursus wordt de complete Shantala babymassage en de extra technieken geleerd. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van een uur, waarin je één op één alle technieken leert. Bij een individuele cursus worden alle bijeenkomsten afgestemd op de wensen en behoeften van de ouder en de baby. Er wordt rekening gehouden met de theorie, de thema’s en de massagetechnieken, de cursus wordt in alle rust en eigen tempo doorlopen. De data hiervan zijn in overleg af te spreken. De kosten voor een complete individuele cursus babymassage bedragen €125,-
In overleg kan een individuele cursus ook aan huis gegeven worden.

Bij een individuele cursus is inbegrepen;

– Massageolie voor tijdens de cursus
– Cursusboek Shantala babymassage
– Flesje massageolie voor thuis

Tijdens de massage gebruiken we olie als tussenstof. Op deze manier kan je gemakkelijk zachte en vloeiende bewegingen maken. Je handen moeten gemakkelijk en zonder weerstand over de huid kunnen glijden. Tijdens de massages wordt er gebruik gemaakt van druivenpitolie. Deze olie bevordert de doorbloeding, maakt de huid zacht en soepel en bevat een hoog percentage vitamine E en omega-6 vetzuren. Dit is een goed intrekkende olie, die niet vettig aan blijft voelen. Druivenpitolie is zeer geschikt als babymassage-olie.

Een van de belangrijkste redenen waarom tijdens mijn massages gebruik gemaakt wordt van druivenpitolie is dat deze bij een notenallergie gewoon gebruikt kan worden, dit in tegenstelling tot amandelolie.

Cursusdata

Mocht je interesse hebben in een cursus babymassage of spelmassage, neem dan even contact op. Er kan dan samen worden gekeken naar de mogelijkheden met inachtneming van de huidige Corona maatregelen.

Contact

De Briljant
Praktijk voor ouder & kind

0418-519314
06-28461117
info@debriljant.nl

Cursuslocatie De Briljant
Praktijk voor ouder & kind
Burgemeester van Randwijckstraat 90A
5328 AV  Rossum

Cursuslocatie Verloskundigenpraktijk
De BetuweWaard
Steenweg 54
4181 AM  Waardenburg

Cursuslocatie Natus Kraamzorg
Waaldijk 67
5327 AB  Hurwenen